Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Ο Εορτασμός του Πάσχα. Φωτογραφίες!

Με θρησκευτική κατάνυξη, λαμπρότητα αλλά και επάνοδο σιγά σιγά στην κανονικότητα, γιορτάστηκε φέτος η Μ. Εβδομάδα και η Ανάσταση του Κυρίου. Τα μέτρα κατά της πανδημίας τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό (μάσκες, αποστάσεις κλπ) ενώ η προσωπική ευθύνη είχε τον πρώτο λόγο για τον καθένα.
Οι ακολουθίες του Νυμφίου τελέστηκαν εναλλάξ μεταξύ Αγίας Τριάδος και Αγίας Παρασκευής. Από το μυστήριο του Ευχελαίου την Μ. Τετάρτη και μετά οι ακολουθίες ήταν διπλές. Νωρίς το απόγευμα στην... Αγία Τριάδα και στην συνηθισμένη ώρα στην Αγία Παρασκευή.
Την Μ. Παρασκευή και πριν την ακολουθία των Παθών στον προαύλιο χώρο του ΙΝ της Αγίας Παρασκευής Χωριανοί και επισκέπτες έψαλαν τα Πάθη με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού μας Συλλόγου. Τόσο η εκδήλωση με τα Πάθη όσο και με τα τραγούδια του Λαζάρου συμπεριλήφθηκαν στο εορταστικό πρόγραμμα της Βυζαντινής Εβδομάδας του Δήμου Αρταίων. Τα εγκώμια έψαλαν εκτός των Χορών και τρεις ομάδες πιστών.
   Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει να προηγείται χρονικά η τελετή της Ανάστασης στην Αγία Τριάδα στο Σουμέσι (22,00) και να συγκεντρώνει  πολλούς πιστούς και από τα γύρω Χωριά. Ακολούθως η τελετή με Όρθρο και Θεία Λειτουργία στην Αγία Παρασκευή με πλήθος πιστών, έχοντας σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό.
  Το Χριστός Ανέστη έψαλλε ο Ιερέας με τους Ιεροψάλτες στην πλατεία με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα αλλά και σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα από βαρελότα και βεγγαλικά. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η άφιξη του Αγίου Φωτός στις Ενορίες μας λόγω καθυστερημένης άφιξης του στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
  Η ιστοσελίδα εύχεται στους Ροδαυγιώτες και στους φίλους αναγνώστες υγεία και ειρήνη!! Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!
   Κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για καλύτερη ευκρίνεια!









































                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: