Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Εορταστικό Πρόγραμμα Δωδεκαημέρου στην Ροδαυγή!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" ανακοίνωσε το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Την παραμονή των Χριστουγέννων και ώρα 17,30 ο Σύλλογος και οι φορείς του Χωριού προσκαλούν μέλη, παιδιά, φίλους και.... επισκέπτες της Ροδαυγής να τραγουδήσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε γειτονιές του Χωριού μας.
Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου και ώρα 11,30 καλούνται τα παιδιά με γονείς ή παππούδες και γιαγιάδες από τον χώρο της πλατείας να περπατήσουν στο Χωριό, να ανακαλύψουν τους δώδεκα κρυμμένους καλικάντζαρους, οι οποίοι είναι σκαρφαλωμένοι σε δένδρα, πεζούλια, πόρτες, μπουχαρήδες μύλους κλπ και να τους φέρουν στην παρέα τους. Θα τραγουδήσουν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα αφηγηθούν ιστορίες και παραμύθια γύρω απ το πάντρεμα της φωτιάς και θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.
   Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο χώρο της πλατείας, με το σούρουπο, η Κοινότητα Ροδαυγής σε συνεργασία με τους Συλλόγους διοργανώνει βιωματική αναπαράσταση του εθίμου "Πάντρεμα της Φωτιάς". θα υποδεχτούν τον Αι Βασίλη, που θα παντρέψει κι αυτός τη φωτιά και θα τραγουδήσουν τα κάλαντα. Στη συνέχεια θα παραλάβουν τα δώρα και θα φωτογραφηθούν μαζί του. Σε όλους θα προσφερθούν αναψυκτικά, τσίπουρο και γλυκίσματα.
   Τέλος ανήμερα την Πρωτοχρονιά μετά την Θ. Λειτουργία και την δοξολογία, ο Σύλλογος θα κόψει και θα μοιράσει την βασιλόπιτα.
    Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: