Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Του Αγίου Πνεύματος στο Σουμέσι!

Με λαμπρότητα και χωρίς βροχές το διήμερο, γιορτάστηκε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στον πρόσφατα ανακαινισμένο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Σουμέσι.
Την παραμονή τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία. Στη συνέχεια και στο χώρο του καφενείου οργανώθηκε από το..... Εκκλησιαστικό Συμβούλιο πανηγύρι με κρασιά, μπύρες, σουβλάκια και μουσική αναπαραγωγής χωρίς χορό, σύμφωνα με τα ισχύοντα κατά της πανδημίας.
Την επομένη, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία  και  στον προαύλιο χώρο ο Αγιασμός. Ακολούθησαν ανταλλαγές ευχών, καφεδάκι και  ξανά όπως και την προηγούμενη.
Τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιερομόναχος Πατήρ Λουκάς, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην επιφοίτηση του Αγίου  Πνεύματος, οι Ιερείς Γεώργιος Μέγας, Ιωάννης Καραγιάννης και Σωτήρης Χριστοδούλου, οι Ιεροψάλτες Ευάγγελος Καραμπάς, Λάμπρος Ζιανίκας, Σταύρος Οικονόμου και ο νεαρός Κώστας Καραγιάννης.
Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Ξηροβουνίου Γιώργος Μπουκουβάλας.
Ο Εφημέριος Πατήρ Αθανάσιος ευχαρίστησε τους Ιερείς, Ιεροψάλτες, πιστούς και τον κ. Αντιδήμαρχο που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή της Αγίας Τριάδος και ευχήθηκε χρόνια πολλά και του χρόνου καλύτερα. Επίσης ενημέρωσε ότι τα όποια έσοδα της εκδήλωσης θα χρησιμοποιηθούν στην αποπεράτωση των εργασιών στον Ναό της Αγίας Τριάδος.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: