Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ο Εορτασμός του Πάσχα στην Ροδαυγή!

Με κατάνυξη, λαμπρότητα και με μεγάλη παρουσία πιστών γιορτάστηκε φέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου στην Ροδαυγή. Τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας εντός και εκτός των Ναών και ήταν σύμφωνα με την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου και της Πολιτικής Προστασίας.
Το πρόγραμμα των ακολουθιών τηρήθηκε επακριβώς και προέβλεπε στις 18,30 τις ακολουθίες Νυμφίου, Νιπτήρος,  Παθών, Επιταφίου και Ανάστασης στις 21.00 για την Αγία Παρασκευή. Στον Ναό της.... Αγίας Τριάδος όπου τελέστηκαν και εκεί οι ακολουθίες των Παθών, του Επιταφίου και της Ανάστασης, άρχισαν στις 15,30 και 18,45 αντίστοιχα.
   Με το τέλος της ακολουθίας των Παθών την Μ. Πέμπτη, κορίτσια στόλισαν τον Επιτάφιο της Αγίας Παρασκευής ενώ αυτόν της Αγίας Τριάδος την Μ. Παρασκευή το πρωί.
   Στην πλατεία του Χωριού το βράδυ του Μ. Σαββάτου σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ακούστηκε το "Χριστός Ανέστη", όσο μπορούσε να ακουστεί, αφού οι κροτίδες και τα βεγγαλικά ήταν πρωτόγνωρα.       Ο εορτασμός του Πάσχα ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.
   Τα Πολιτιστικά δρώμενα δεν πραγματοποιήθηκαν. Ούτε κάλαντα ούτε το καγκελάρι.
   Φωτογραφίες Αιμιλίας Κομζιά, Εύης Λάμπρη, Ζωής Μπαρτζώκα και Λάμπρου Βασιλείου.




























1 σχόλιο:

Ελένη είπε...

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους τους συγχωριανούς!
Μετά το περσινό πικρό Πάσχα αυτές οι εικόνες φέρνουν το χαμόγελο και πάλι...
Η παράδοσή μας δεν είναι απολίθωμα... Παρέμεινε ζωντανή, γιατί θρέφει την ψυχή μας και μας δίνει τη δύναμη να αντέχουμε στα δύσκολα.
Από όλα όσα μάθαμε, ας κρατήσουμε ό,τι μας ένωσε: την πίστη, την ανθρωπιά και την ευθύνη.
Καλή αντάμωση το καλοκαίρι!