Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων!

Η Άρτα φιλοξένησε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας από 8 μέχρι και 10 Νοεμβρίου 2019.
Την πρώτη μέρα του.....
Συνεδρίου και πριν την επίσημη έναρξη του,  οι Σύνεδροι μετέβησαν στην Πρέβεζα όπου η Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  τους υποδέχτηκε, τους παρουσίασε τα Ιερά Προσκυνήματα, τις ιερές μονές και τους παρέθεσε γεύμα.
   Την ίδια μέρα και ώρα 19,30 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου. Προηγήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Οικομενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ευχόμενος επιτυχία στο Συνέδριο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων  της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Ροδαυγής και εικόνες εντυπωσιακές από το Χωριό μας παρουσιάζονταν καθ όλη τη διάρκεια των ομιλιών και των χαιρετισμών από βίντεο,  που είχε επιμεληθεί ο Δήμος Αρταίων. Απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στον Μακαριώτατο από τον Δήμαρχο Αρταίων και από τον Σύλλογο Σκουφά. Ο Δήμαρχος επίσης απένειμε αναμνηστικό στον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Φραγκάκη και στον ταξιδιωτικό πράκτορα κ. Ποιμενίδη. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των προσκυνημάτων και των προσκυνηματικών δρόμων της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, από τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, ηγούμενο της Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Γηρομερίου.
   Σειρά είχε η Μητρόπολη Ιωαννίνων την 9η Νοεμβρίου να παρουσιάσει τα δικά της ιερά μνημεία, Μονές και προσκυνήματα.
   Την Κυριακή τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Μαξίμου του Γραικού ενώ το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια του καταληκτηρίου γεύματος έγινε παρουσίαση της Ηπειρωτικής Μουσικής και Τοπικών παραδόσεων από χορευτικούς Συλλόγους. Στη συνέχεια αναγνώστηκαν οι προτάσεις και τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.
   Ο Μητροπολίτης Άρτας, επέδωσε «Βεβαιώσεις Συμμετοχής» στους συνέδρους και τοπικά ενθύμια στους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης.
   Την Ροδαυγή εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεοφάνης Κίτσος, ο πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρήστος Σταύρος και ο πρώην Πρόεδρος της Αδελφότητας Ροδαυγιωτών Παύλος Τσάγκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: