Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Στο "Πράσινο Ταμείο" η ανάπλαση της πλατείας Ροδαυγής.

Εντάχθηκε στο "πράσινο Ταμείο" η πρόταση του Δήμου Αρταίων προϋπολογισμού 736.000,00 ευρώ, που αφορούσε τα "Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων στις θέσεις πλατεία Ροδαυγής και πλατεία Αγίας Θεοδώρας του...
Δήμου Αρταίων". Από τον συνολικό προϋπολογισμό τα 329.498 ευρώ προέρχονται από το πράσινο ταμείο και το υπόλοιπο ποσό από πόρους του Δήμου.

   Τα παραπάνω έργα πρόκειται να αναβαθμίσουν δύο σημαντικούς κοινόχρηστους χώρους του Δήμου, οι οποίοι επιλέχτηκαν με βασικά κριτήρια την επισκεψιμότητα, την πολιτιστική, αρχιτεκτονική και θρησκευτική αξία των Ναών που εντοπίζονται επί των περιοχών παρέμβασης.
<πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα, τα οποία έχει ανάγκη  η τοπική κοινωνία. Αξιοποιούμε συνεχώς όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν και τις ευκαιρίες για να κάνουμε έργα απαραίτητα για την Άρτα. Πλέον μετά την ένταξη θα δημοπρατήσουμε άμεσα ώστε τα έργα να ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους> ανέφερε στη δήλωση του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
   Στην πλατεία Ροδαυγής θα γίνουν παρεμβάσεις σε συνολική έκταση 2.284 τετραγωνικών μέτρων.
   Συγκεκριμένα 
- Διαμόρφωση χώρου με όργανα παιδικής χαράς.
- Διαμόρφωση, χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.
- Αποκατάσταση και συντήρηση γηπέδου καλαθόσφαιρας.
- Διαμόρφωση χώρου με πλακοστρώσεις, επενδύσεις τοίχων, παρτέρια, παγκάκια κλπ.
-Αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων με νέα εξοικονόμησης ενέργειας.
- Βελτίωση κοινόχρηστου χώρου για την πρόσβαση.
   Η Κοινότητα Ροδαυγής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Δήμο Αρταίων για την πρόταση του έργου, το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου για την ένταξη, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. που παραχώρησε την χρήση, όσους εργάστηκαν για την ένταξη και την Μηχανικό Αναστασία Πάνου για την πολύτιμη προσφορά της.
Από arta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: