Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Με επιτυχία τα γυρίσματα του COACH TRIP.


Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στην πλατεία της Ροδαυγής οργανώθηκε από τον Δήμο Αρταίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδήλωση με τοπικές δραστηριότητες, για τις ανάγκες του τηλεπαιχνιδιού coach trip του Αγγλικού Channel 4.
    Συγκεκριμένα 15 Άγγλοι..

διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν (σε ομάδες ) στην απόσταξη τσίπουρου ζαμπέλας, χαράκωσαν και έψησαν κάστανα, παρασκεύασαν τηγανίτες, τραχανά και χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο, τα οποία πρόσφεραν στους παρευρισκομένους.
    Κάτοικοι του Χωριού αλλά και αρκετοί επισκέπτες παρακολούθησαν υπομονετικά το στήσιμο των σκηνικών και την λήψη των δραστηριοτήτων με τηλεοπτικούς κανόνες, που ζήτησαν οι Άγγλοι παραγωγοί και σκηνοθέτες να τηρηθούν. Απόλαυσαν βέβαια αρκετό τσίπουρο, κάστανα, τηγανίτες, πίτες, σουβλάκια και ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα με παραδοσιακό χορό.
    Στο χώρο λειτούργησε και έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας, που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
    Οι Άγγλοι επισκέπτες μας (30 συνολικά) γευμάτισαν στην Ροδαυγή και το απόγευμα ολοκλήρωσαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα της ημέρας ζωγραφίζοντας το ιστορικό γεφύρι της Άρτας στο χώρο του γεφυριού όπου τους έγινε και σχετική ενημέρωση.
    Συγχαρητήρια στον Σύλλογο που είχε και την οικονομική κάλυψη, σε όσους παραβρέθηκαν αλλά ιδιαίτερα σ αυτούς, που για άλλη μια φορά βοήθησαν ώστε το Χωριό να βγει ασπροπρόσωπο. Μνεία ξεχωριστή για τους διερμηνείς μας.
    Στο τηλεοπτικό συνεργείο και στους διαγωνιζόμενους προσφέρθηκε από ένα μπουκαλάκι τσίπουρο και τουριστικό φυλλάδιο της Ροδαυγής.
    Ο κ. Brendan παρουσιαστής της εκπομπής εξέφρασε στον Πρόεδρο της Κοινότητας τις θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια τους προς τους κατοίκους της Ροδαυγής για την φιλοξενία, την ζεστασιά, την οργάνωση και την προετοιμασία των τηλεοπτικών γυρισμάτων. 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: