Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Eίμαι ξένος για να δω!! Και θα πάω να μολογώ!!!!!!!!

Είναι λόγια παρμένα από το καγκελάρι της Ροδαυγής,που τα μέλη Ελληνικών Συλλόγων της Ισπανίας, Γαλλίας, Βελγίου, και Κύπρου, διδάχτηκαν τούτο το καλοκαίρι (παραδοσιακούς Ηπειρώτικους χορούς) στον ξενώνα ΑΡΑΧΘΕΑ στην Λάψαινα, με δασκάλους τον..
Γιώργο Κομζιά, τον Βαγγέλη Δημούδη, τον Χάρη Χαριτωνίδη και την Έλλη Καζάκου.
    Στις 14 Αυγούστου απόγευμα στην πλατεία του χωριού μας ο Σύλλογος Γυναικών Ροδαυγής καλωσόρισε τις ξένες φιλοξενούμενές μας με γλυκιά κολοκυθόπιτα και λικέρ από κράνο.
Το μάθημα χορού ξεκίνησε αμέσως μετά το κέρασμα των γυναικών και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Παρασκευή» τραγούδησαν και χόρεψαν μαζί με τους ξένους, το δικό μας καγκελάρι. «Τέτοια μέρα ήταν εψές, τέτοια και παραπροψές !!!! Συντρόφεψε με το κλαρίνο του ο Βασίλης Γεραγόρης .
    Η συγκίνηση τους ήταν μεγάλη όταν η αρχηγός της ομάδας Σόρνε Λιζαράνγκα την επόμενη μέρα στον χώρο που διαμορφώθηκε για το σεμινάριο στον ξενώνα ΑΡΑΧΘΕΑ είπε:
    Το να χορεύεις με τους ήχους του κλαρίνου «Τζουμέρκα μου περήφανα» και συγχρόνως να αντικρίζεις τα Τζουμέρκα είναι η τελειότητα!!!!!!!!!
    Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν κατενθουσιασμένοι τόσο από την διδασκαλία, και την φιλοξενία όσο και από την διασκέδαση, συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της περιοχής.
Πήραν μέρος και χόρεψαν με την ψυχή τους στα πανηγύρια στην Σκούπα, στον Άμμο στο Τραπεζάκι στην γιορτή της κουλούρας, στο Αιτωλικό στις Παππαδάτες .Όπου υπήρχαν παραδοσιακά πανηγύρια αυτές τις ημέρες συμμετείχαν.
    Ήταν ένα πρόγραμμα γεμάτο από τον πολιτισμό της Ηπείρου που ενθουσίασε τους πάντες.
Να λοιπόν που συμβαίνουν και καλά πράγματα ,αρκεί να υπάρχει καλή θέληση απ΄ όλους..
Της Λίτσας Μάνου - Λικάκη




.

Δεν υπάρχουν σχόλια: